donderdag, juni 03, 2004

Kunstkamer

Gek genoeg vind ik zowaar de 2e kamer eens getuigen van moed! Om de boel wat op te vrolijken is er besloten dat er een kunstwerk moet komen. De opdracht werd uitgegeven aan niemand minder dan Martijn Engelbregt. Wie zegt u? Martijn Engelbregt, de man van de Engelbregt Gegevens Beheer Groep. De man die in een grijs verleden een formulier ontwierp met tegenvragen voor telemarketing (u weet wel: die mensen die tijdens het eten bellen om u een onvergetelijke aanbieding te doen voor uw hypotheek, uw pensioen, uw telefoon of gewoon voor uw overlijden). Telemarketeers mogen zelf niet ophangen, dus had Engelbregt een truc bedacht om ze zo lang mogelijk effectief aan de lijn te houden: tegenvragen stellen.
Eerder dit jaar zorgde hij voor opschudding door een nepformulier in Amsterdam te verspreiden waarbij aan mensen werd gevraagd om illegalen in hun omgeving aan te geven. Boze reacties, maar m.i. achteraf de kunstgreep waard: laat maar eens zien hoeveel boter wij in Nederland op ons hoofd hebben. Over dat formulier worden we boos, maar mevrouw Verdonk laten we haar gang gaan!
Nu heeft hij dus de opdracht om een kunstwerk voor de kamer te verzorgen. En wat doet ie? Hij maakt er "democratische kunst"van en laat mensen allemaal voorstellen indienen. Bekijk ze eens op de daartoe geopende subsite van de tweede kamer! Ik kies voor de hondjes!!

Geen opmerkingen: