woensdag, oktober 13, 2004

Smash the market

Grrrrrrrrrrrrrr, het is weer gebeurd!!

Brinkheurst (ik citeer hierbij zijn grootste opponent Opa Buiswater) is groot voorstander van de vrije markt. "Het beste voor iedereen" en dat soort mantra's!
Vanmorgen in de krant: stroom en gas 150 euro duurder! Ixiteer:

De prijsstijging valt hoog uit vanwege de invoering van de vrije markt. In het verleden mochten energiebedrijven hun gasprijzen van de overheid slechts stapsgewijs verhogen. Deze rem is echter afgeschaft met de liberalisering van de markt per 1 juli. "Bij een vrije markt horen vrije prijzen" verklaart woordvoerder Ben Warner van de Gasunie.
Zou je ze niet? Dit allemaal dankzij Brinkheurst en zijn cowboys van de vrije markt. dit is nog maar het begin, ben ik bang.

Volkert van der G, where are you? Your country needs you now!!!!

2 opmerkingen:

Opa-Buiswater zei

Ik heb zo zoetjes aan de neiging om daar maar geen stukjes meer over te schrijven! Ergens in april of zo heb ik zoiets al voorspeld, met in mijn achterhoofd al de nodige privatiseringsdrama's in de rest van europa met als beste voorbeeld het spoor in Engeland! Je moet als overheid toch werkelijk volkomen achterlijk zijn om belangrijke dingen als vervoer, infrastructuur en energie op de vrije markt te gooien?? ( tenzij je vriendjes hebt die goede aandeelzaakjes kunnen doe natuurlijk ;-) )

kanonkop zei

In de Bels hebben ze de oplossing gevonden om de begroting in evenwicht te brengen : roltabak extra belasten ! En in west-vlaanderen is er ne manager die op 3 jaar 22 miljoen euro in z'n zakken steekt : Luc minimuminkomen coene.. daar kunnen ze dus effectief het OCMW ( openbaar centrum maatschappelijk welzijn ) mee runnen. De werkelijkheid tart dus elke verbeelding