woensdag, december 14, 2016

Familieweekend - Pieter van Rijn/Willem de Beukelaer

Familieweekend op IMDb (5,5)
Er is een genre films waar je eigenlijk het bestaan niet van wilt kennen. Tuurlijk, elke film heeft bestaansrecht, voor elke variant is er publiek. Zelf zit ik in een heel andere hoek van de cinemawereld, maar ik weet dat films als deze drommen mensen naar de zaal kunnen trekken. Sinds "Alles is liefde" probeert de vaderlandse filmscene alles om dat succes te kopiëren. Formulefilms dus. Ik laat deze met plezier aan u over.

Rijke pa nodigt zijn drie kinderen op het landgoed uit voor een belangrijke mededelingen. Zij denken: "ach , pa heeft net een hartaanval gehad dus dat gaat over de erfenis." Nope. Vader meldt dat ie in het ziekenhuis een hertje heeft ontmoet waarmee ie nu wil gaan trouwen. De drie, elk met hun eigen (financiële) problemen, zien de erfenis volledig naar die ietwat volkse dame gaan.
De bruiloft staat al gepland, dát weekend zelfs. Pa is niet van gedachten te brengen, zelfs niet als de kinderen hem proberen te vertellen dat zij waarschijnlijk op zijn geld uit is. De voorbereidingen gaan door en de zaak loopt nog meer uit de hand als haar familie ten tonele verschijnt. Op zijn zachtst gezegd "bijzondere mensen" , in ieder geval een ander slag dan het adellijke clubje waar we tot dan naar keken. Er volgt een serie verwikkelingen die ik niet eens hoef op te schrijven.

Met : Derek de Lint, Dirk Zeelenberg, Jelka van Houten ea

Geen opmerkingen: