donderdag, december 08, 2016

Mountain Men - Cameron Labine

Mountain Men op IMDb (5,9)
Vriendelijke film over twee uit elkaar gegroeide broers die plots op elkaar zijn aangewezen. Dat gebeurt allemaal als Cooper, de jongste, sinds lange tijd weer eens thuis komt. Dart is ter gelegenheid van het huwelijk van zijn moeder, die na het plotseling verdwijnen van vader toch nog een nieuwe liefde gevonden heeft. Hij heeft er niet zo'n zin in, dat heeft zijn redenen.
Zijn oudere broer Toph leeft er een beetje op los: blowen, dj'en, dealen, dat is het wel zo'n beetje. Hij heeft net te horen gekregen dat zijn vriendin zwanger is en moet plots nadenken over een serieuze toekomst. Dat wil ie graag met zijn broertje bespreken, dat is immers de geslaagde New Yorker met verstand van de wereld.
Hun gesprekken moeten plaats vinden in het vakantiehuisje van de familie, dat ooit door vader is gekocht. Ze hopen daar in de bergen iets terug te vinden van hun pa, maar ook van zichzelf. Aanvankelijk lukt dat maar als door een stom ongeluk de boel afbrandt moeten ze de tocht naar huis maken, dwars door het berglandschap en dwars door de sneeuw. De twee zijn op elkaar aangewezen , helemaal als Cooper een ongeluk krijgt en zijn been breekt . Alles hangt nu af van het improvisatietalent van Toph. Hoe goed is hij daarmee? En heeft hij dat allemaal wel voor zijn broer over?

Sympathieke film, an sich. Niet geweldig, wel een stukkie feelgood.

Met Chase Crawford, Tyler Labine

Geen opmerkingen: