dinsdag, december 06, 2016

Unknown Brood - Dennis Alink

Unknown Brood op IMDb (8,2)
Bono? Frank Black?  Heb ik die dan even gemist? Er zaten veel, heel veel pratende hoofden in deze documentaire over wat de onbekende kant van Brood heet. Uiteraard zult u zeggen dat de man geen onbekende kanten had omdat zijn artiestenleven zich volledig in de schijnwerpers heeft afgespeeld.
Ja maar toch.

Een keur aan muzikanten komt voorbij. Uiteraard. Maar ook zijn zus, zijn vrouw , zijn dochter. Die laten toch wel een fors stuk zien van wat er onder de sluier allemaal gebeurde. Onomwonden verklaart de dochter haar vader een klootzak en een lul omdat hij vanwege zijn diverse verslavingen zo gemakkelijk zijn gezin op het tweede of derde plan stelde.
Er komt geen sympathiek mens naar voren uit de footage, maar dat was wellicht niet de bedoeling. De bedoeling was mystificatie, vermoed ik . Want de documentaire maakt dat je alleen maar meer vragen en twijfels hebt over het dusdanig monomane gedrag van iemand dan in aanleg een aardige, verlegen jongen bleek te zijn geweest.

Los daarvan is Unknown Brood perfect materiaal voor de mensen van ongeveer mijn leeftijd: het komt allemaal terug: de rijs en val van een gedreven muzikant. Ik heb er met plezier naar gekeken. Voor de liefhebber dus.

Geen opmerkingen: