zondag, april 16, 2017

The Nice Guys - Shane Black

The Nice Guys op IMDb (7,4)
Ik heb het er niet aan afgezien, maar ik begrijp uit de IMDb-waardering en uit sommige reacties dat mensen dit een aardige film vonden. Bij mij kwam ie niet binnen: de grappen te zwak, het schmieren met hun mislukte beroepskeuze, het te wijsneuzerige dochtertje. Maar ach, ik heb het geprobeerd.

Aan de verschillende uiteinden van het touw zijn twee privédetectives op zoek naar Amelia, een jonge actrice die iets dubieus heeft uitgevreten in het porno-circuit maar ook in het activistische circuit. In eerste instantie zitten de twee kruimelrechercheurs elkaar op de huid maar al snel komen ze erachter dat ze - vooral vanwege hun eigen onkunde- op elkaar aangewezen zijn om deze dame te vinden.
We leren iets over de moeder van het meisje, die een hoge functie bekleedt bij de juridische tak van de staat. Maar die tegelijkertijd dubieus overkomt in haar motivaties om haar dochter op te sporen.
Er is een mysterieus spoor van dood en verderf rondom het meisje: achtereenvolgens komen haar vriend, haar regisseur en medespelers om het leven. Er is dus iets met die film.
De twee rechercheurs krijgen het ondanks hun geknoei voor elkaar om het net rondom het meisje en haar belagers steeds strakker aan te trekken.

Met : Ryan Gosling, Russel Crowe, Kim Basinger

Geen opmerkingen: