woensdag, juli 18, 2018

Duck Butter - Miguel Arteta

Duck Butter op IMDb (5,4)
De afgelopen twee weken film kijken leken wel paarsgewijs te gaan: twee keer een film over verloren zijn op de oceaan, twee keer een nonnenkloosterfilm en gisteravond zag ik de tweede film over lesbische liefde in een week tijd. Het is allemaal gescript, denk ik dan maar.

Duck Butter kreeg gisteren een aardige recensie in de krant, dus ik probeerde hem meteen maar 's avonds. De film is expliciet seksueel, niet in de pornografische zin maar in de zin van het onderwerp. De beide hoofdrolspeelsters worstelen niet zozeer met hun homoseksualiteit, als wel met de manier waarop ze dat inpassen in hun creatieve leven. Actrice Naima en zangeres Sergio ontmoeten elkaar in een gaybar en voelen beiden een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Na een eerste afgebroken poging ontmoeten ze elkaar opnieuw en gaan ze een gevaarlijke weddenschap aan: de komende 24 zijn ze bij elkaar en zullen ze elk uur seks met elkaar hebben.
Dat klinkt vooraf natuurlijk geweldig, even met elkaar rommelen en daarna dagelijkse dingen doen als koken, praten, toilet maken, de hond uitlaten. Maar onverbiddelijk gaat het klokje weer een uurtje rond: uiteindelijk wordt het mogen een moeten en gaan er spanningen op staan. Wat een idylle lijkt, kan al snel vervallen tot sleur en ongemak. De dames komen niet alleen steeds elkaar, maar ook zichzelf tegen.

Met : Alia Shawkat, Laila Costa

Geen opmerkingen: