woensdag, juli 18, 2018

Patti Cake$ - Geremy Jasper

Patti Cake$ op IMDb (6,6)
Het afgelopen jaar hadden we een scene uit deze film in (een leader van) onze filmquiz maar ik kende hem nog niet. Gisteravond ingehaald.
Sympathieke film, *begin spoiler* van het bekende principe dat iemand die het wil maken in de showbizz eerst diverse malen zal moeten struikelen, het bijna zal moeten opgeven en dan toch opeens het laatste strohalmpje zal moeten vastgrijpen om uiteindelijk toch ergens te komen. *Einde spoiler*.

Patti lijkt alles tegen te hebben in het leven. Groot trailtertrash gehalte, alcoholische moeder, zieke oma, geen inkomsten en bovendien is ze zelf gezegend met een obees postuur. Niet direct het type dat je op een podium ziet vlammen. Toch wil ze dat graag, ze schrijft excellente teksten en is gezegend met een scherp ritmegevoel. De hiphopbattles die ze af en toe bijwoont, geven haar - wanneer ze wordt uitgedaagd door een moiboirapper - plots de kans zichzelf te etaleren. Ze bijt met het nodige gif hard van zich af en vermorzelt de jongetjes verbaal. Dat wekt natuurlijk de aandacht.
Vriend Jheri overtuigt haar dit door te zetten en ronselt een band en studioruimte bij elkaar. Het gaat allemaal niet vanzelf, Patti moet om de opnamen te bekostigen fors aan de bak bij haar duobaantjes in catering en horeca. Maar ze flikt het. Of toch niet: ze verpest het.

Zoals gezegd: sympathieke film en je hoeft geen hiphopliefhebber te zijn om toch het verhaal te kunnen volgen. Deed ik ook.

Met : Danielle Macdonald , Siddharth Dhananjay, Mamadou Athie

Geen opmerkingen: