zaterdag, juli 07, 2018

Nerve - Henry Joost/ Ariel Schulman

Nerve op IMDb (6,6)
Omdat de jonge generatie waarschijnlijk nooit "The Game" gekeken heeft, maakten deze regisseurs hem opnieuw. Ze vermaakten hem een beetje, zodat er ook een soort highschool-competitie tussen het populairste meisje en het muurbloempje ontstond en hup, je hebt "Nerve" al voor de helft gezien.

Synopsis: beetje nerdy meisje (gek van fotografie, dat is de hint) is niet zo'n durfal. Dat blijkt als ze mee wil doen aan het populaire underground-spel "Nerve". Dat is truth or dare, maar zonder truth: je kunt geld verdienen als je dingen durft. Je kunt kijker zijn, of speler. En degene met de meeste kijkers verdient het meest en gaat naar de finale. U, snapt dat het allemaal niet zo simpel is, de makers blijken een anarchistische en ontwrichtende inslag te hebben.
Maar goed, het meissie wil zich profileren ten opzichte van haar populaire doch ietwat lege vriendin. Het wordt haar natuurlijk afgeraden door nerdy vriend, die wel vriend is maar niet haar vriend. Volgt u het nog?
Het gaat van kwaad tot erger en zo, het meissie doet steeds gekkere dingen en komt in gevaar. Nerdy vriendje moet te hulp schieten!

Met : Emma Roberts, Dave Franco , Emily Meade, Juliette Lewis

Geen opmerkingen: