maandag, juli 02, 2018

Suzanne - Katell Quillévéré

Suzanne op IMDb (6,7)
Moeizame film, maar dat is an sich niet zo'n probleem. Meer moeite had ik met het feit dat ik een antipathie kweekte voor de hoofdrolspeelster en naamgeefster van deze film. Wat een irritant, zelfingenomen, leeg mens zet ze neer. Gelukkig dat het maar film is, hoofdrolspeelster Sara Forrestier kwam begin dit jaar met haar debuut als regisseur/speler en daarin zette ze - naar wat ik begreep- een meer menslievend figuur neer. Het kan verkeren.

Suzanne is dochter van een vrachtwagenchauffeur, die veel te vroeg weduwnaar is geworden. Hij doet zijn best om het leven voor zijn jonge meisjes draaiende te houden maar is daardoor vaak van huis. Als de dames in de puberleeftijd komen , gaan ze beiden een andere kant op. De jongste trekt naar Marseille en gaat aan het werk in een naaiatelier, maar de oudste loopt in de val van het tienermoederschap. Nog een mond te voeden in dit armlastige gezien.
Aanvankelijk doet Suzanne haar best een echte moeder te zijn maar ze is te jong, het is te veel. Ze valt voor het volgende verkeerde vriendje en laat pardoes alles uit haar handen vallen. Zus en vader krijgen de zorg voor het jongetje, de verliefdheid beweegt Suzanne tot rare dingen. Vriendje blijkt bijzondere bezigheden te hebben, uiteindelijk brengt dat Suzanne in de gevangenis.
Brengt deze periode haar weer nader tot haar familie of is ze uiteindelijk te ver het verkeerde pad opgelopen?

Met : Sara Forrestier , Francois Damiens, Adele Haenel

Geen opmerkingen: