zondag, juli 15, 2018

The Little Hours- Jeff Baena

The Little Hours op IMDb (5,8)
En nog een nonnen/kloosterfilm. Maar deze is echt wel beduidend slechter, om niet te zeggen abominabel. Het mag dan wel gebaseerd zijn op de Decamerone van Boccaccio - hetgeen toch een roman is van historische waarde -, het ontsteeg het niveau van amateurtoneel niet en kwam op een gegeven moment zelfs gevaarlijk dicht in de buurt van Tiroler sekskomedie. Plat, voorspelbaar, jammer.

Situatie: klooster in de Italiaanse bergen, een aantal eeuwen geleden. Priester zuipt teveel, heeft een verhouding met moeder-overste. De nonnetjes hebben een onderlinge competitie en houden er vreemde hobbies op na, die later zullen verwijzen naar hekserij. Ze pesten de knecht van het terrein af omdat hij "onheus" zou hebben aangesproken.
Precies die dag komt een man op de vlucht langs het klooster. Hij is ontsnapt aan de wachters van zijn landheer, die hem moesten vangen omdat hij de vreemdganger-van-dienst was bij de landlady.
De priester vangt de man op, ziet de mogelijkheid om zijn vertrokken knecht te vervangen en bedenkt een plan: als we hem als doofstom voordoen, kan hij prima de nieuwe knecht spelen en zullen de oude verwijten van de zusters zich niet voordoen.
Zuks dus. De zusters zijn stuk voor stuk gecharmeerd van de knappe knecht en zoeken, na enig aftasten, hem allemaal op voor een heimelijke wip. Die ze van elkaar natuurlijk allemaal niet mogen weten. De knecht wordt zo populair dat ie wordt gekidnapt door de heksen./nonnen.

Raar, zegt u? Ja, dat zeker. Maar dat hoeft niet het grootste bezwaar te zijn. Het grootste bezwaar was het niveau.

Met : Alison Brie, Dave Franco, Aubrey Plaza, John C. Reilly

Geen opmerkingen: