vrijdag, september 28, 2018

Gek van Geluk - Johan Nijenhuis

Gek van Geluk op IMDb (5,1)
Van het komisch talent van Plien van Bennekom ben ik altijd wel gecharmeerd. In reeksen als "Dit waren de Romeinen" en uiteraard met haar (ook al acterende) collega Bianca Krijgsman weet ze regelmatig de juiste grappige snaar te raken. Dat vonden anderen blijkbaar ook dus men vond het tijd een hele film aan haar verschijning op te hangen.

Op zijn mildst zeg ik dat films als deze niet voor mij gemaakt zijn. Gericht op de grap, terwijl de voorspelbaarheid van het verloop verhindert dat je ergens echt om moet lachen. Glimlachjes, dat dan weer wel, maar hardop wordt het nooit. Geeft niet, er is een markt voor de Johan Nijenhuis-komedies.

Lena is zowel hartstikke succesvol als behoorlijk mislukt. Als tekstschrijfster van liedjes in het Borsato- en Nick&Simon-genre hoest ze de ene na de andere hit op, die door vertolkster Valerie de hitlijsten in en de bühne op gezongen worden. Jaloersmakend, zegt u. Maar dan weet u niets van Lena's privé-leven. Ooit was er een man in haar leven, die ook nog eens een prachtige dochter bij haar achterliet, maar sinds "de man" 17 jaar geleden vertrok, stond Lena droog. En dat schuurt. (sorry voor de beeldspraak).
Vriendin Valerie vindt dat het lang genoeg geduurd heeft en bedenkt een plan. Ze huurt een nog niet zo succesvol acteur in om in een glansrol als opduikende Valentijn te kruipen. Lena is in eerste instantie nog niet zo happig, ze heeft het al moeilijk genoeg om de klunzige avances van de dorpsnotaris te plaatsen.
Vanaf hier wordt het een volledige Nijenhuis-show: een festival der fouten waardoor de verkeerde mensen met elkaar in contact komen, toenaderingspogingen doen en het spel van aantrekken en afstoten spelen. U mag zelf raden of het aan het eind nog een beetje goed komt.

Met ; Plien van Bennekom, Carly Wijs, Henry van Loon, Matteo van der Grijn

Geen opmerkingen: