zaterdag, september 15, 2018

Couple in a hole - Tom Geens

Couple in a hole op IMDb (5,6)
Er moet iets heel bijzonders gebeurd zijn met dit stel, anders doe je zoiets niet. We leren al snel waarom zij doen wat ze doen. John en Karen, een Schots stel, woont ergens in de Franse wildernis in een gat in de grond. Echt wonen, ja. Ze slapen er, zij durft het hol niet uit en hij scharrelt in het bos met plantjes, insecten en hier en daar een verdwaald konijn steeds hun eten bij elkaar.
Zij is volledig getroebleerd en we weten nu hoe dat komt. Ze woonden al in deze regio toen bij een rampzalige brand hun huis in vlammen opging. En dat blijkt nog niet het ergste: hun enige zoon kwam daarbij om. Zij kan niet ver weg van de rampplek gaan leven omdat ze de aanwezigheid van het jongetje nog steeds voelt.
Hij doet zijn best om zijn vrouw ook buitenlucht te geven en net als dat een beetje lijkt te lukken, gaat het mis. Ze loopt een spinnenbeet op, en een gevaarlijke bovendien. Hij móét wel naar de buitenwereld , hij moet naar het dorp. Niet langer kan hij ongezien door het leven, niet langer leeft hij off the grid. Een boer die om de hoek van het bos boert , ontdekt hem en helpt hem aan medicatie.
De vrouw redt het , maar de man is van zijn stuk. De boer houdt hem in de gaten, voorziet hem zelfs van eten terwijl hij geen hulp wil. Langzamerhand ontstaat er toch zoiets als contact , langzaam "ontdooit" de kluizenaar. Maar langzamerhand komt hij ook achter de gruwelijke waarheid van de ramp.

Met : Paul Higgins, Kate Dickie , Jerome Kircher 

Geen opmerkingen: