zaterdag, september 22, 2018

The Mountain Between Us - Hany Abu-Assad

The Mountain Between Us op IMDb (6,4)
Goed, erg verrassend is het allemaal niet. Maar misschien is het de sympathie die ik heb voor de beide hoofdrolspelers die maakt dat ik deze film best goed kon verdragen. Mevrouw Winslet kan bij mij sowieso weinig kwaad doen: zelfs in de meest voorspelbare film trekt ze nog de aandacht naar zich toe. Die kan echt wat. En wie houdt er nu niet van Idris Elba? Karakteristieke man, prachtig om te zien maar zeker ook naar te luisteren (vergeet niet dat voor een acteur de stem ook best belangrijk is). En beiden zijn Brits genoeg om in al hun trubbels iets humoristisch uit te stralen, hou ik van.

Vliegveld in Amerika, stevige storm doet alle vluchten uitvallen. We ontmoeten in de chaos  twee totaal verschillende types: zij is een drukke sociaal bewogen fotografe die wel weg móét omdat ze de volgende dag gaat trouwen. Hij is een ingetogen neurochirurg die wel weg móét omdat hij de volgende dag een levensreddende operatie moet verrichten. De urgentie is groot, they won't take no for an answer. Ze zoeken elkaar op, verklaren hun nood en bedenken een oplossing: ze huren een Piper-vliegtuigje voor twee personen. De piloot beweert dat - als ze NU vertrekken - ze keurig voor de storm uitvliegen en zo het volgende vliegveld kunnen halen om door te reizen. Dan halen ze beiden alsnog hun afspraak.
In het gammele toestel gaat aanvankelijk alles naar wens, totdat de oude piloot onwel wordt achter het stuur en het toestel crasht. BAM, bovenop een berg landden ze in een metershoge lading sneeuw. Piloot overleeft de klap niet, zij heeft forse verwondingen aan haar been, hij lijkt redelijk ongeschonden. Een overlevingssituatie dus: hoe redden ze dit, wie zal ze hier vinden, wat kunnen ze doen? Op beperkte voorraad weten ze enkele dagen te overleven, ze schieten nog een dier dat ze daarmee enige verlichting geeft , maar dan..
Verwijten vliegen over en weer, wiens schuld is het nu helemaal dat ze hier zitten en hoe komen ze hier in vredesnaam uit? Opposites attract, u kent het wel. Het gaat van kibbel naar vriendelijkheid, van afstoten tot stukje bij beetje meer aantrekken. U moet zelf maar gaan zien hoe ze dat doen, ik ga het niet verklappen.

Met : Idris Elba, Kate Winslet, Beau Bridges

Geen opmerkingen: