dinsdag, september 11, 2018

The Reports On Sarah And Saleem - Muayad Alayan

The reports on Sarah and Saleem op IMDb (7,6)
Indrukwekkend. Ingenieus gevlochten script waardoor een ogenschijnlijk liefdesverhaaltje plots een politieke thriller wordt. Erg knap gemaakt, je wordt als kijker vanzelf het verhaal ingezogen.

Saleem is een Palestijnse koerier, die met zijn bedrijfsautootje bestellingen levert. Overdag voor de bakkerij waar hij werkt, 's avonds voor zijn zwager diverse losse spullen. Het ene is aan de Israëlische kant van de stad , het andere deel is "achter de muur".
Sarah is de ongelukkige vrouw van een fanatieke Israëlische legerkapitein. Al meerdere malen hebben ze voor zijn werk moeten verhuizen, afhankelijk vanwaar de harde Israëlische acties en invasies worden gepland.
Saleem levert ook aan het café dat Sarah runt. En in de loop van de tijd is daar een dermate band uit ontstaan dat ze inmiddels een heftige seksuele verhouding hebben. En is dat op zichzelf al explosief, het feit dat de een Palestijn is en de ander Israelisch maakt dit tot een gruwelijk gevaarlijk potje vrijen op de achterbank.
Er komt natuurlijk een moment dat er iets aan de oppervlakte komt en de problemen escaleren snel. Er wordt een politiek verhaal omheen verzonnen, zodat Saleem in feite voor de goede zaak aan het recruteren was geslagen. Valse verklaringen getekend, "klaar" zou je zeggen. Nee dus.
De man van Sarah leidt een invasieve actie, een inval, op het kantoor in Bethlehem waar nou net die verklaringen worden bewaard. En daarmee denken ze een spionage-undercover actie te ontdekken.
Waarna het balletje snel gaat rollen: Saleem in de bak en het ziet er niet naar uit dat welke advocaat, welk familielid dan ook hem hier nog uit krijgt. De twee vrouwen in zijn leven moeten alle zeilen bijzetten.

Met : Maisa Abd Elhadi , Mohammed Eid, Abeed Safadi , Sivane Kretchner

Geen opmerkingen: