zaterdag, december 21, 2019

Café Derby - Lenny van Wesemael

Café Derby op IMDb (6,8)
Georges is een man van 12 ambachten, 13 ongelukken. Hij is een goed verkoper met een vlotte babbel, maar het blijft kruimeltjeswerk. Totdat hij dat buitenkansje ziet.
Hij heeft zijn oog laten vallen op een leegstaand café naast een verlaten vliegveld. Hij wil eigenlijk van de koop afzien tot hij hoort dat er een bezoek gepland. Van de paus nog wel. De bisschoppen hebben de kerkvorst uitgenodigd om hun land te bezoeken, ze verwachten 120.000 bezoekers.
Georges koopt het, bouwt de boel op en weet een behoorlijke groep mede-marktkooplui te overtuigen om een markt op te zetten naast het café . Ze gaan binnenlopen, zoveel is zeker. Totdat blijkt dat de rijkswacht om veiligheidsredenen nou et de toegangsweg naar hun markt afsluit. Alle investeringen voor niets, Georges zwaar in de schulden.
Die schulden drukken zwaar op de sfeer in het gezin. Georges zijn vrouw, maar vooral zijn kinderen nemen hem kwalijk dat hij ze voorgelogen heeft en dat er helemaal geen gouden toekomst voor hen ligt op deze verlaten plek. Vooral zijn jongste dochter Sara, altijd zijn oogappeltje, keert zich van hem af. En dat doet pijn. Het gehele gezin vervreemdt van elkaar..

Een zeer Vlaamse film, compleet met lach en traan.

Met : Wim Opbrouck, Monic Hendrickx , Chloë Daxhelet


Geen opmerkingen: