zaterdag, december 21, 2019

Minding the Gap - Bing Liu

Minding the gap op IMDb (8,1)
Veelgeroemde en zeer gewaardeerde documentaire, die aardig wat prijzen pakte.
Drie Amerikaanse boys vinden elkaar in hun liefde voor skaten, ze maken zich door veel oefenen de bewegingen, de moves , de oefeningen eigen. Dag in dag uit rollen ze met zijn drieën door de straten.

Het skaten blijkt een uitlaatklep : geen van de drie komt uit de gegoede klasse, elk hebben ze hun eigen verhaal van groeipijnen. De een komt uit een huis van mishandeling, de andere heeft zijn afwezige vader amper gekend, de derde krijgt juist een bikkelharde behandeling thuis. Op het plankje hebben ze daar geen last van.
Langzaam bereiken de jongens de volwassen status: de verschillen in afkomst beginnen zich uit te tekenen. De ene wordt al jong vader en heeft moeite dat gedrag te combineren met zijn jongensachtige losbol-bestaan, de ander moet vanwege de armoede thuis al vroeg in de meest armetierige baantjes duiken en de derde, ja de derde: die is net iets slimmer, die heeft altijd alles al gefilmd en ziet nu veel meer de lijnen. Hij is op zijn beurt bezig om het straatje schoon te vegen met zijn moeder: waarom liet ze hem alleen met haar nieuwe partner, waarom liet ze hem mishandelen?
Geen zonnige beelden allemaal, maar er gaat ook een boel goed. Zet die jongens op het skateboard en er staan heel andere mensen voor je neus.

Met : Bing Liu, Keire Johnson, Zack Mulligan

Geen opmerkingen: