donderdag, december 26, 2019

Edie - SImon Hunter

Edie op IMDb (6,5)
Charmante feelgood met een wrang randje.
Het wrange zit hem erin dat Edie geen makkelijk leven heeft gehad. Een dwingende man die ook nog eens op jonge leeftijd een beroerte kreeg waardoor zij zich verplicht voelde voor hem te zorgen. En dat 30 jaar lang. Nergens is ze aan toe gekomen, door de zorg voor haar man en voor haar kind.
Wanneer man George overlijdt, moet het huis worden leeggeruimd. Dochter Nancy heeft voor moeder een plek in een verzorgingstehuis geregeld. Edie gruwt van de gedachte, ze wil nog niet.
Sterker nog: ze wil nog een keer iets doen wat ze vroeger al deed, iets waar ze door haar huwelijk nooit meer aan is toegenomen. Een oude ansichtkaart die haar vader stuurde , haalt haar over.
Ze trekt naar Inverness, naar de Schotse hooglanden. Daar moet de Suilvan beklommen worden , een heftige en lastige berg. De lokale trekkingwinkel lacht haar uit: "oma, je moet aan andere dingen gaan denken. Doe je jas aan , ga bij de kachel zitten en laat je plan varen." U snapt: Edie zet door.
Ze huurt Jonathan in als gids en trainer, die moet haar begeleiden in de voorbereiding op haar grote en laatste wandeling. Jonathan krijgt dik betaald, doch stribbelt fors tegen. Totdat hij ziet dat de dame wel degelijk kampeer-ervaring heeft en eigenlijk ook best nog wel fit is. Zou ze dan toch...?

Met : Sheila Hancock, Kevin Guthrie

Geen opmerkingen: