zondag, juni 21, 2020

A kid like Jake - Silas Howard

A Kid Like Jake op IMDb (5,3)
Onvervalste psych, flink traag en moeilijk. Niet hartstikke goed, maar goed genoeg.

Het rommelt in het gezinnetje van Alex en Greg Wheeler. Alex heeft een miskraam gehad en moet zich sterk maken om de zorg voor hun zoontje Jake weer op te pakken. Jake is een bijzonder kind, en dat zorgt voor spanningen. Spanningen tussen ouders en kind, spanningen tussen de ouders onderling en spanningen tussen het kind en peuterspeelzaal-genootjes.
Jake is een meisjesachtig jongetje: hij is gek op verkleden , op sprookjes en op Disneyverhalen. Niets om je zorgen over te maken, maar het bemoeilijkt de weg van de ouders om een goede school voor hun zoon te vinden. Jake is daarnaast namelijk ook nog eens lastig, bij vlagen agressief en niet altijd coöperatief.
Het zet de felle moeder en de rustige vader tegen elkaar op, sterker nog : het zet hen ook tegen hulpverlening en instanties op. De vraag is of hun relatie sterk genoeg is om hun kind zich rustig te laten ontwikkelen tot het creatieve wezen dat er in zit.

Met : Claire Danes, Jim Parsons, Octavia Spencer, Priyanka Chopra

Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...