dinsdag, juni 30, 2020

Per non dimenticarti (aka Forget you not) - Mariantonia Avati

Per non dimenticarti op IMDb (6,9)
1946, Rome, de kraamafdeling van een ziekenhuis. Mariella is er net opgenomen, ze is acht maanden zwanger maar de baby beweegt niet goed. Voor de zekerheid wil de arts haar in het zicht houden , ze komt op een mudvolle afdeling met vrouwen van allerlei pluimage. De afdeling gaan we de hele film niet meer verlaten, de afdeling is een metafoor voor de hoop én de vrees die er na de oorlog heerst.
Het is een komen en gaan , familiebezoek voor de een wisselt zich af met de voormalige lover van de ander. De bijna beroepsmatig zwangere moeder ligt er naast de wanhopige vrouw die alles zal doen en geven om toch maar één keer moeder te worden.
Mariella groeit uit tot de verbinder van de groep: ze heeft contact met alle verschillende medebewoners. De zwijgende vrouw die voor het eerst in jaren weer praat, de norse vrouw die onder de blauwe plekken zit die door "een val van de trap" veroorzaakt zijn, de schijnzwangere vrouw die het psychisch niet volledig onder controle heeft. Zij heeft het er zo druk mee dat ze bijna vergeet waarvoor ze er zelf ligt. Maar ook voor haar komt het moment dat ze op een gegeven moment de afdeling zal worden afgereden op weg naar de verloskamer.

Een volbloed Italiaanse film, een sociaal drama zoals het daar wel vaker gemaakt wordt. Geen hoogvlieger, maar ook weer niet vervelend of slecht.

Met : Francesca Antonelli , Ettore Bassi , Anita Caprioli

Geen opmerkingen:

Simple Minds: Everything is Possible - Joss Crowley

Simple MInds: Everything is possible op IMDb (8,0)   Simple Minds: Everything is possible op Moviemeter (3,30) Een 8,0 op IMDb. Dat is echt ...