woensdag, september 07, 2005

SP-POP

Lekker tomaten gooien naar bandjes, krijgen we dat weer?
Nee zonder gekheid: goed initiatief natuurlijk van Arda Gerfkens van de SP om het subsidiebudget voor popmuziek fors omhoog te krijgen.
Ze zet hoog in, 1.3 millioen maar liefst, maar wie niet waagt die niet wint.

Tis jammer dat het een jaar of twintig te laat is, de DIY-mentaliteit van de jaren 70 en 80 is -grotendeels- verloren gegaan volgens mij en daarmede kwam de marketingpop naar voren. Niches in de markt werden moeiteloos gevuld met een bandje dat nou net dàt gaatje kwam vullen.
En nu zijn er, buiten de blofs/anouks en kanes, natuurlijk nog Racoons, Johans, Spinvissen en dergelijke die het nationaal net aan of net niet redden maar internationaal helemaal niet.

Gerfkens wil een deel van de koek die nu naar die gesubisidieerde coverbandjes die de zoveelste Bach en zoveelste Beethoven naspelen. Groot gelijk dat ze vindt dat de popmuziek een wezenlijk deel van onze cultuur is, daar mogen we best wat voor over hebben.

Echter, zolang wij een narcistische haaibaai als Medy van der Laan aan het roer hebben, vrees ik het ergste voor het beleid. Ben dus bang dat de SP roepende is in een muzikale woestijn.

1 opmerking:

Anoniem zei

Even hoor, ik heb met Arda gestudeerd: ze heet Gerkens en niet Gerfkens. Leuke meid trouwens, toen al erg politiek. Zat volgens mij zelf in een engelstalig hollands bandje. Misschien nu nog....