woensdag, september 07, 2005

Verantwoordelijkheid nemen

In de Volx van vanmorgen bazelt Maxime Verhagen, de hagedisachtige CDA'er, een verhaal over verantwoordelijkheid nemen. Hij schrikt niet van CPB-metingen dat het vertrouwen in dit kabinet geslonken is tot 48% van de bevolking ("dat betekent dat de helft me wel ziet zitten, mooi toch?") en wijt het geheel aan Paars.
Natuurlijk, Paars heeft het altijd gedaan maar ditmaal komt het volgens de jezuiet omdat Paars een beetje lekker voor de wind zeilde, terwijl het kabinet JPB verantwoordelijkheid neemt, dwz dat ze impopulaire maatregelen durft te nemen. En let maar op: het ís al veiliger, het ís al eerlijker en straks wordt het ook nog beter, zo zegt hij.
Daarbij vergeet ie dat er net berichtgeving komt over forse inkomensachteruitgang door hogere energierekeningen (ohja, tussendoor profiteert de overheid zelf wel) en berichten over het achterhouden van informatie in processen om maar iemand achter de tralies te houden (jaja, meer veiligheid: we hebben iemand gearresteerd!).
Dit kabinet gaat nog zoveel butsen oplopen, dat kun je je niet voorstellen. En wat nog minder voorstelbaar is: ik ben bang dat ze ondanks dat gewoon de rit uitzitten, zo blind zijn ze voor de buitenlucht...

Geen opmerkingen: