zondag, december 07, 2014

De president - Erik de Bruyn

De President op IMDb
Niet te hachelen zo slecht dit. Ergens , het zal in de tijd van Costa en Volle Maan geweest zijn, is er in de Nederlandse filmindustrie een productieproces ontstaan dat een halfbakken idee koppelde aan nationale tv-sterretjes en soapies. Als we daar dan een beetje grappige film omheen bouwen, zit de zaal vol. Deze film put uit de hoek van ShoufShoufHabibi, dat dan in ieder geval nog de eer krijgt een oorspronkelijk idee te bevatten.

Een illegale Marokkaan zucht onder het zware werk voor een foute koppelbaas. Met een aantal Roemeense mannen woont hij in een kampje, waar op een gegeven moment brand uitbreekt. Als hij dan twee mensen uit de vuurzee redt, wordt hij een held.
De politiek stort zich erop , waarbij de populist van dienst hem al snel inpalmt. Hi groeit uit tot nationaal symbool en wordt uiteindelijk zelfs verkozen tot president. Tja.
Dan is er ook nog een liefdesontwikkeling in het verhaal, want het meisje dat hij redt is net zo illegaal als hij. Hij gaat naar haar op zoek en wil samen met haar het land veranderen. Of zo of zo of zo.

Spijtig. Er zal vast een publiek voor zijn.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...