dinsdag, december 09, 2014

The Darjeeling Limited- Wes Anderson

The Darjeeling Limited op IMDb
Grote successen vierde hij de afgelopen jaren met "Moonrise Kingdom" en vooral "The Grand Budapest Hotel" , maar deze film bewijst dat Anderson het ook allemaal heeft moeten leren.

Pijnlijk onleuk is deze film over drie broers die, een jaar na het overlijden van hun vader, een treinreis door India maken om de banden met elkaar te verstevigen. De onderlinge verschillen , de pikorde , het komt allemaal aan bod en natuurlijk zitten er wel een paar echte vondsten in, maar over het algemeen is het te lauw en te voorspelbaar om goed te zijn.
Bonje in de trein, bezoeken aan tempels en zelfs een heuse heldendaad. Het passeert allemaal de revue tijdens de reis die uiteindelijk zelfs leidt tot een bezoek aan hun moeder, die ergens in een Himalaya-klooster het geluk aan het zoeken is.

Owen Wilson, Adrian Brody, Jason Schwartzman, Anjelica Huston, Bill Murray: aan de namen ligt het niet. Aan de poging tot absurdisme ook niet. Maar het komt er niet allemaal uit.


Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...