woensdag, december 03, 2014

Disconnect- Henry Alex Rubin

Disconnect op IMDb
Ook deze van de Sundance-zender geplukt. Deze was goed, of op zijn minst zeer intrigerend. Over internet valt van alles te zeggen, dus ook mindere zaken. Deze film mozaiekt een aantal verhalen aan elkaar die als gemene deler hebben dat mensen last hebben van internet: internetfraude, internetpesten, internetsex, internetopsporing. Mensen komen in de knel met de vrijheden en de mogelijkheden van internet, waar anderen juist weer onbegrensde ruimte en kansen in zien.

Er zijn :
- het echtpaar dat slachtoffer wordt van creditcardmisbruik nadat de dame in een internetforum op een link van een medebezoeker klikt. Daarmede installeert ze malware op haar computer waardoor het huishoudpotje van het jonge - door een sterfgeval toch al zo getroffen- gezin ineens leeg is. Deurwaarders , gedwongen verkoop, the whole shebang. De man groeit in woede en besluit via een detective de dader op te sporen en het recht in eigen hand te nemen.
- het tienerjongetje dat op school een buitenbeentje is maar toch contact krijgt met een meisje. Achter dat meisje blijkt een vals facebookprofiel te schuilen, waar twee schoolgenootjes de reacties van de jongen gebruiken om hem op school voor lul te zetten. Hetgeen leidt tot een zelfmoordpoging. En de - late- inkeer van de dadertjes.
- een journaliste wil hét item maken waardoor ze eindelijk doorbreekt en van de kleine lokale tv-zender kan overstappen naar nationale televisie. Ze begeeft zich in de grimmige wereld van internetsex en krijgt contact met een webcam-jongen. Ze haalt hem over om undercover zijn verhaal te vertellen, waarna voor hem de hel begint van jagende FBI'ers en wantrouwen binnen zijn oude kringetje van mede-internetsexers en de exploitant van de webcamsite.

U snapt, het is een zwart drama, het komt op sommige punten bij elkaar (zoals het in een beetje mozaiekfilm hoort) en u snapt ook dat sommige zaken goed aflopen.
Ik zat er goed in, vond het een boeiende film.Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...