dinsdag, december 16, 2014

The Lunchbox - Ritesh Batra

The lunchbox op IMDb
Sympathieke film die vorig jaar op ons lokale filmfestival draaide.
De film speelt in Mumbai, de wereldstad waar zich vele fenomenen afspelen. Deze kende ik bijvoorbeeld nog niet en maakte de blik op de Indiase samenleving toch weer heel anders.
Kantoormensen lunchen (warm) op kantoor en worden daarvoor bevoorraad door koeriers die bij diverse kook-adressen de lunchpannetjes ophalen. Een zeer ingewikkeld systeem dat van fietskoeriers via treindistributie naar werkvloerverdeling gaat. Dat moet/mag natuurlijk een keertje misgaan.

Ila is niet heel gelukkig in haar huwelijk en stopt haar ziel en zaligheid in het koken voor haar man. Die krijgt echter niet de lunchbox die voor hem bedoeld is, deze komt terecht bij een oude weduwnaar die in zijn laatste werkweken zit. Hij smikkelt, de pannetjes worden schoongelikt terug geleverd en Ila is verbaasd. Ze voegt een briefje toe en komt er via het briefje terug achter dat het niet haar man is die zo heerlijk zit te lunchen. Er ontwikkelt zich een smartelijke briefwisseling waarbij beiden hun persoonlijkheid blootleggen, alle sores incluis.
Het stuurt aan op een ontmoeting, maar krijgen ze dat (ongezien) voor elkaar?1 opmerking:

Unknown zei

Ik wil ook zo een waar te koop

Tomiris (aka The Legend of Tomiris) - Akan Satayev

  Tomiris op IMDb (6,2) Tomiris op Moviemeter (3,07) Mezelf gedwongen om weer even buiten mijn gebaande paden te kijken. Als "huiswerk&...