maandag, mei 31, 2021

Caged - Stephan Brenninkmeijer

Caged op IMDb (4,9)
 Caged op Moviemeter (2,74)

Vanwege het volgen van een serie namen we weer kortstondig een abonnement op Videoland. Daardoor kreeg ik ook de kans om eens te kijken naar het filmaanbod aldaar. De gister besproken film "Wij" stond erop, die was in ieder geval beter dan deze Nederlandse titel waarvan het bestaan me geheel ontgaan was. En ik snap wel waarom. Caged is een mengeling van vele filmklassiekers: van "Eyes wide shut" en "9 1/2 weeks" naar "The disappearance of Alice Creed" en nog zo'n reeks gijzelingsfilm. Nog geen 5 op IMDb , u weet dan vast genoeg. 

Stella is ontevreden in haar huwelijk: haar man is altijd moe, veel afwezig vanwege zijn werk en lusteloos in bed. Het verklaart haar stap om het op een gegeven moment buiten de deur te zoeken: het begint met het bezoeken van seksfeestjes, het eindigt met swingparty's en escort-afspraken. 

Met haar man kan ze dat niet bespreken, met haar vriendinnen ook amper. Het komt er later allemaal pas uit op de bank bij de psychiater. Maar dan heeft ze allang een vernietigend spoor door haar eigen leven en dat van haar naasten getrokken: manlief komt er natuurlijk achter, daarnaast is het aanpappen met andere mannen natuurlijk ook niet altijd acceptabel voor hun partners. Het gaat mis: Stella wordt opeens wakker in een kale kelder met alleen een matras. Ze zit opgesloten, ze is gekidnapt. Maar door wie? 

Met : Chantal Demming, Victor Reinier, Babette Holtmann, Joep Sertons


Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...