zondag, mei 23, 2021

Come to daddy - Ant Timpson

Come to daddy op IMDb (6,0)
 Come to daddy op Moviemeter (2,79)

Tamelijk weirde film dit, het gaat met enige regelmaat geheel over the top. Veel vervreemdende scenes met excessief geweld. Echter, er zit hoe dan ook iets intrigerends in. 

Norval Greenwood heeft sinds zijn 5e zijn vader niet meer gezien en nu, halverwege 30, krijgt hij opeens een brief van hem. Vader wil hem zien en Norval reist die kant op. 

De ontmoeting is aan alle kanten ongemakkelijk: de twee weten niets van elkaar en het lijkt er niet op dat vader enigszins toeschietelijk zal gaan worden. Waarom dan die brief, denkt Norval en hij gaat de ongemakkelijke en zelfs agressieve gesprekken toch maar aan. Als vader tijdens een agressieve bui een hartstilstand krijgt, valt hij dood neer en blijft zijn zoon met veel vragen zitten. Hij besluit in het huis op onderzoek te gaan naar antwoorden en ontdekt dusdanig veel dat al zijn zekerheden aan het wankelen slaan. En waar komt toch dat vreemde en steeds terugkerende geluid  in dit huis vandaan? Langzaam draait Norval door. 

Met Elijah Wood, Martin Donovan, Stephen MacHattie, Michael Smiley

 FIN - song :Karl Steven - Polaroid

Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...