donderdag, mei 20, 2021

I am all girls - Donovan Marsh


 I am all girls op IMDb (5,6)

I am all girls op Moviemeter (3,18)

Mensenhandel. Een van de laagste manieren van misdaad die er bestaat, in mijn ogen. Het is van alle tijden, het is nooit voorbij. En het levert schrijnende verhalen op. Om die reden goed dat er nog regelmatig films over worden gemaakt, het onderwerp mag niet van de agenda verdwijnen. Ook "I am all girls" is daarom een belangrijke film. Niet op alle plekken goed geacteerd, maar het verhaal is indringend en raak. En, hoe gruwelijk, op waarheid gebaseerd. 

In de jaren 80 werd in Zuid-Afrika een man gearresteerd die minstens zes meisjes had ontvoerd, ze zijn nooit teruggevonden. Bij zijn verhoor maakt deze Gert de Jager al duidelijk dat de meisjes "er niet meer zijn, ze zijn verdwenen". Navraag leert dat de crimineel werkte in opdracht van hoge heren in zijn politieke partij, tot ministers aan toe. 


Agente Jodie Snyman zit vol op dit onderwerp haar werk te doen als ze op de zaak De Jager stuit. In opdracht van haar baas verlegt ze haar aandacht naar deze - in haar ogen - kleinere zaak. Al snel blijkt dat ze met dit verhaal de beerput veel dieper opentrekt dan met eerdere vergelijkbare cases. Nog steeds worden her en der meisjes ontvoerd, nog steeds blijken ze te worden weggesluisd. Keer op keer wordt Jodie geconfronteerd met bijzondere moordgevallen: er blijkt een moordenaar rond te lopen die de kopstukken van deze mensenhanden te grazen neemt , om ze vervolgens op gruwelijke wijze te ontmaskeren. Het lijk wordt steeds vastgebonden aangetroffen met in bloed gekerfde initialen van verdwenen meisjes op hun borstkas. Het is Jodie al snel duidelijk dat de dader zelf in het verleden met deze ontvoeringen te kampen heeft gehad maar heeft weten te ontsnappen. Ze staat op een kruispunt: ze moet snel de moordenaar vinden, maar ze wil net zo snel de ware daders van mensenhandel achter de tralies hebben. Ze moet snel handelen, ze moet dichter op de (potentiële) slachtoffers gaan zitten.


Met : Erica Wessels, Hlubi Mboya, Brendon Daniels , Mothusi Magano

 FIN - song :Nancy Wilson feat Eric Tessmer - Daughter

Geen opmerkingen:

Simple Minds: Everything is Possible - Joss Crowley

Simple MInds: Everything is possible op IMDb (8,0)   Simple Minds: Everything is possible op Moviemeter (3,30) Een 8,0 op IMDb. Dat is echt ...