zondag, mei 30, 2021

Les Plus Belles Années d'une Vie (The best years of a life) - Claude Lelouch


 Les Plus Belles Années d'Une Vie op IMDb (6,8)

Les Plus Belles Années d'Une vie op Moviemeter (3,88)

Vijftig jaar na het eerste deel van een spraakmakende film over de liefde tussen een man en een vrouw maakte de fameuze regisseur Lelouch een vervolg. Die liefde is sterk, zo blijkt in ieder geval in dit deel, maar toch is er door de decennia heen verwijdering geweest tussen de twee. 

De oude Jean-Louis slijt zijn dagen in een tehuis. Hij heeft heldere momenten maar meestal speelt dementie hem behoorlijk parten. Vanwege zijn creatieve en openhartige opstelling lopen de meeste verzorgenden met hem weg, zijn charmes zijn blijkbaar voor eeuwig. 

Hij krijgt bezoek van de statige Anne, die tijdens de vele gesprekken die ze met hem voert vasthoudend probeert om herinneringen aan hun allesverzengende liefde boven tafel te krijgen. Soms lukt dat, zeker als ze hem meeneemt naar betekenisvolle plekken van hun relatie. Op zulke momenten komt de ondeugd bij Jean-Louis weer boven, net zoals de innige liefde van Anne voor deze man. 

De film is gelardeerd met vele beelden uit hun vroegere relatie, beelden die dus in de eerdere film werden gebruikt. Trintignant is heerlijk in de rol van de schmierende en plagende man, Anouk Aimee is minstens zo prachtig in de rol van de liefdevolle Anne. 

Met : Jean-Louis Trintignant, Anouk Aimée , Marianne Denicourt, Monica Bellucci

 FIN - song :Nicole Croisille & Calogero - Les Plus Belles Années d'Une Vie

Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...