dinsdag, mei 04, 2021

Nous Finirons Ensemble (aka Little White Lies 2) - Guillaume Canet


 Nous Finirons Ensemble op IMDb (6,4)


Heerlijke Fransoos, deze kibbelende praatfilm die een vervolg is op het bioscoopsucces "Les Petits Mouchoirs". Bijna dezelfde cast, het speelplezier straalt er vanaf.

De nukkige Max zit in de problemen: foute investeringen hebben hem de das omgedaan, zijn faillissement nadert net zo snel als zijn 60e verjaardag. Hij moet waarschijnlijk zelfs het prachtige buitenhuis op her Franse platteland gaan verkopen, het huis waar hij zowel met ex-vrouw en gezin als met de gehele vriendengroep zoveel leuke weekenden heeft doorgebracht. 

De vrienden weten nog van niets als ze - drie dagen voor Max zijn verjaardag - plots voor de deur staan: verrassing! Zij komen om te vieren, maar uit niets blijkt dat Max ervoor in de stemming is. Vooral de financiële trubbels, maar ook de oude ruzies en kibbelingen met de vrienden onderling maken dat Max de boot afhoudt. Gelukkig weet zijn huidige vriendin een debacle te voorkomen en schikt Max zich in zijn lot: zeer tegen zijn zin gaat hij opnieuw zo'n ouderwets vriendenweekend in: de uitgebluste vriendengroep moet - elk voor zich- een aantal problemen overwinnen om iets van deze dagen en iets van hun onderlinge relatie te maken. 

 FIN - song : Ester Phillips & The Dixie Flyers - Brand new day

Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...