zaterdag, mei 15, 2021

Ferry - Cecilia Verheyden


 Ferry op IMDb (7,4)

Ferry op Moviemeter (3,54)

Hij kon voor veel mensen niet vroeg genoeg komen, deze spin-off van de tv-serie "Undercover". Mijn vrouw is een van die mensen, ze had hier heel veel zin in. Net zoals die mensen die vonden dat het tweede seizoen van de serie juist te weinig Ferry bevatte , dat de dreigende misdadiger te onderbelicht bleef in de nieuwe reeks. Hun roep is gehoord,
"Ferry" staat op zichzelf als film, maar kent toch diverse verwijzingen naar de serie die het voor die volgers interessanter maken dan voor degenen die met deze film vers instappen. Natuurlijk is het een Frank Lammers-vehikel, de vaderlandse steracteur krijgt alle kans om vele gedaanten te laten zien. 

De film start in Amsterdam, waar Ferry Bouwman in dienst is van de steenrijke zakenman Brink. Deze houdt zich met louche zaakjes bezig en Bouwman is zijn trouwste adjudant. Vuile klusjes opknappen, van harde vuisten tot liquidaties: Ferry doet alles voor de man die hem uit de goot vandaan trok nadat ie met ruzie wegvluchtte uit Brabant. 

Brink's zoon wordt neergeschoten bij een overval op zijn drugshandeltje. Vader Brink zweert wraak en stuurt Ferry op pad om het trio overvallers op te sporen. En meer. Het spoor leidt naar een camping net over de Belgische grens, waar Ferry een caravannetje huurt tegenover 1 van de daders. Op de camping ontmoet hij de ontwapenende Daniëlle , een schattige doch goedgelovige vrouw die hem warm verwelkomt. 
Terwijl Ferry zijn buurvrouw steeds beter en intiemer leert kennen, knapt hij ondertussen de klusjes voor zijn baas op. 2 van de 3 overvallers zijn al naar de andere wereld geholpen, maar bij nummer 3 wordt Ferry plotseling geconfronteerd met geweten en gevoelens: dader 3 blijkt namelijk de broer van zijn nieuwe vlam. Hij staat op een kruispunt: zakelijk de belofte aan zijn baas waarmaken of een oogje toeknijpen vanwege de liefde. Elk van de keuzes zal hem voor problemen stellen. 

Met: Frank Lammers, Elise Schaap, Huub Stapel, Raymond Thiry, Monic Hendrickx, Maarten Heijmans 

 FIN - song :Francois de Meyer - Scott


Geen opmerkingen:

Simple Minds: Everything is Possible - Joss Crowley

Simple MInds: Everything is possible op IMDb (8,0)   Simple Minds: Everything is possible op Moviemeter (3,30) Een 8,0 op IMDb. Dat is echt ...