zaterdag, mei 22, 2021

The Knife That Killed Me - Kit Monkman/Marcus Romer


 The Knife Tht Killed Me op IMDb (7,0)

The Knife That Killed Me op Moviemeter (2,72)

Dat je met een miniem verhaaltje toch een eigengereide film kunt maken, bewijst deze film, een soort highschool/gang/jeugdfilm. Vooral de aparte vormgeving houdt de aandacht vast,: de combinatie van animatie en bewegend beeld maakt het onderhoudend. 

Na het overlijden van zijn moeder verhuist Paul verplicht met zijn vader mee naar diens oude wijkje. Hij gaat naar dezelfde school als zijn vader, heeft zelfs een aantal dezelfde leraren. Hij haat het. 

Hij haat het omdat ie nergens goed valt , geen enkele van de verschillende groeperingen accepteert hem volledig. Niet de agressieve misdadige club rond de sinistere Roth, niet de net zo heftige gang rond "Goddo" Goddard, die veel strijd voert met Roth. Het meest voelt Paul zich nog thuis bij de Freaks, een iets intelligentere club jongeren, dat boeken leest en een wat filosofischer inslag heeft. Paul zoekt aansluiting, vooral om in die groep de mooie Maddy zit, het meisje dat hij meer dan interessant vindt. 

Paul wordt door de diverse groepen als loopjongen gebruikt en probeert zich te handhaven. Steeds meer zoekt hij toenadering tot Maddy en groepsleider Shane, maar elke keer voelt hij afstand vanwege zijn bemoeienissen met de andere gangs. Er is maar een oplossing om de weg naar acceptatie en wellicht heldendom te bereiken: de drie groepen moeten tegen elkaar in de arena. Paul moet van Roth het mes meenemen dat die hem gaf. Het mes gaat bepalend worden.

Met: Jack McMullen, Reece DInsdale, Jamie Shelton, Oliver Lee, Charles Mnene, Rosie Goddard


Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...