zondag, mei 30, 2021

Wij (aka We starts where I ends)- Rene Eller

Wij op IMDb (5,8)
 Wij op Moviemeter (2,87)

Tussen servet en tafellaken. In eerste instantie komt de film over als een jeugdfilm, maar gaandeweg wordt de film donkerder en ongemakkelijker. Gek genoeg blijkt het op waarheid gebaseerd te zijn, dat maakt het geheel nog iets grimmiger. 

Een groep van 8 jongeren in een klein Belgisch grensdorpje is van plan het allemaal heel anders te doen Weg met het burgerlijke , ze gaan leven langs de randen van wat mag (wat natuurlijk een voorbode is van het daar juist overheen gaan). Ze starten min of meer een commune, waarin drank en seks aanvankelijk de hoofdmoten vormen. Nog niet zo afwijkend van wat heel veel jongeren belangrijk vinden, maar dan. 

Ze gaan al een grens over wanneer ze besluiten een porno-website op te zetten en daarvan met de eigen groep de content aan te leveren. Seks met elkaar dus, om daar vervolgens geld mee te vinden. Maar dan. 
De branieschopper van de club zet de vier meisjes in de groep aan tot prostitutie, hij weet dat veel mannen in het dorp notoire vreemdgangers zijn en hij ziet mogelijke verdiensten in het afpersen van de klanten van de meisjes. 
Dat kan natuurlijk niet lang goed gaan: ten eerste al intern in de groep, niet iedereen is bereid zo ver te gaan. Maar ook daarbuiten lopen hun activiteiten in de gaten. En dus volgt bezoek van de politie, en dus volgt er nog meer spanning op de groepsleden onderling. Het gaat pas helemaal mis als een van de meisjes tijdens een op het oog onschuldig seksspelletje overlijdt. Niemand van de groep is bereid de schuld op zich te nemen ,dus moet er een plan worden uitgewerkt. 

Met : Aimé Claeys, Tijmen Govaerts, Pauline Casteleyn, Maxime Jacobs


Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...