maandag, mei 29, 2023

Great White - Martin Wilson

Great White op IMDb (4,1)
 Great White op Moviemeter (2,15)

Geen enkele verrassing in deze rampenfilm. Script verloopt volgens het boekje, beelden lijken uit stockmateriaal geplukt en zelfs de spanning kun je vooraf voorspellen. Maar oke, er zijn liefhebbers van dit genre, dus af en toe pik ik er eentje mee.

Charlie is piloot van een klein propellervliegtuigje waarmee hij toeristen naar afgelegen idyllische koraaleilandjes vliegt. Zijn vriendin vliegt mee, hij heeft een boordmedewerker bij zich, samen begeleidden ze de twee toeristen naar hun vakantiebestemming. 

Ze vinden een half afgekloven lichaam op het strand, zien aan de telefoon van de man dat hij met een dame op zeilreis was. Ze stappen in het vliegtuig om het bootje op te sporen , landen op het water en gaan op zoek naar de partner van het slachtoffer. Die vinden ze inderdaad, maar ze vinden niet alleen haar: dáár is de haai waar dit verhaal om draait. Het beestje ramt de drijver van het vliegtuigje waardoor ze allen dreigen te zinken en te verworden tot levend aas. 

Oef, gelukkig net op tijd klapt zich de reddingsboot uit. Met zijn vijven moeten ze overleven, ze peddelen met de stroom mee in de richting van het vasteland. De haai heeft de tijd en die neemt ie ook.

Met : Katrina Bowden, Aaron Jaakubenko, Kimie Tsukakoshi, Tim Kano, Te Kohe Tuhaka

FIN - song : Annie Hamilton - Panic

Geen opmerkingen:

C'e ancora domani (aka There is still tomorrow) - Paola Cortellesi

C'e ancora domani op IMDb (7,8)   C'e ancora domani op Moviemeter (3,67) Een schoonheid van een film. Verhaal is sterk. Beelden zijn...