vrijdag, mei 05, 2023

Just getting started - Ron Shelton

Just getting started op IMDb (5,4)
 Just getting started op Moviemeter (1,84)

Aan bed en bank gekluisterd, herstellende van een narrige buikgriep. Dat leidde er toe dat ik me beperkte tot lichte kost, blijkbaar is mijn verzet op dagen als deze iets minder. Romkommetje hier, romkommetje daar, zonder nadenken de nacht in. 

Een aanstekelijk duo wel, de beide heren om wie deze film heen gebouwd is. Morgan Freeman speelt Duke, de eigenaar van een luxueus vakantiepark voor ouderen, waarbij hij zelf onderdeel vormt van het dagelijkse entertainment. Geen vuiltje aan de lucht. Totdat..

Totdat er een nieuwe bewoner in het park komt. Deze Leo is een oude macho die op werkelijk elk onderdeel wél blijkt waar te maken wat Duke alleen maar belooft. Duke ziet dus zijn populaire rol tussen de welgestelde dames in het gedrang komen. Helemaal als..

Als dan ook nog de ravissante Suzie verschijnt. Deze houdt zich zo afzijdig mogelijk van alle verwikkelingen op het park, we leren al snel waarom. Suzie blijkt te zijn gestuurd door de eigenaren van de vakantiepark-keten, zij moet Duke's boeken checken en waar nodig de activiteiten bijsturen. 

Duke probeert haar aandacht af te leiden door een versiertoertje toe te passen, hetgeen jammerlijk mislukt. Waar hij door Leo grijnzend op gewezen wordt. Duke en Leo kibbelen nog wat voort, totdat er plots iets heftigs gebeurt: een ontploffing op de golfbaan. Duke weet direct genoeg en maakt zich uit de voeten. Het moment is gekomen om aan iedereen op het park, dus ook aan Leo en Suzie, helderheid te verschaffen over zijn verleden. Hij blijkt een maffia-organisatie teleurgesteld te hebben, die hem nu dus eindelijk hebben getraceerd. Duke strijdt voor zijn leven en krijgt daarbij hulp uit onverwachte hoek.

Met : Morgan Freeman, Tommy Lee Jones, Rene Russo



Geen opmerkingen:

Los delincuentes (aka The Delinquents) - Rodrigo Moreno

Los Delincuentes op IMDb (6,7)   Los Delincuentes op Moviemeter (2,82) Première-avond gisteren, ik ging er eens de volle 3 uur voor zitten. ...