vrijdag, mei 12, 2023

Wander - April Mullen

Wander op IMDb (4,9)
 Wander op Moviemeter (2,29)

Volstrekt ongeloofwaardige film, een wankele poging om iets te doen met de zo welig tierende complot-industrie. Waarom ik dan wel keek? Ik dacht aan twee karakteracteurs af te lezen dat ze niet zomaar in dit project waren gestapt. Oordeelt u zelf, zeg ik. 

Nadat zijn dochter bij een auto-ongeluk is omgekomen, zijn bij rechercheur Arthur Bretnik de stoppen doorgeslagen. Hij denkt er een groter geheel achter te zien, trekt zich terug in zijn caravannetje alwaar hij samen met mede-detective Jimmy Cleats zelfs podcasts maakt over complottheorieën. 

Alles verandert wanneer hij bezocht wordt door de wanhopige Elena, wier dochter vermoord is aangetroffen op de stadsgrenzen van het nabij gelegen plaatsje Wander. Over Wander gaan de vreemdste verhalen waarvan de hardnekkigste een theorie is waarin Arthur behoorlijk veel geloof en energie steekt: het stadje zou bestuurd worden door zakenman Canton, die bij al zijn bewoners een chip implanteert waarmee hij de emoties en beslissingen van de burgers kan controleren en sturen.

Bretnik gaat - ondanks vele waarschuwingen - op onderzoek uit , ziet veel van zijn vooroordelen bevestigd en denkt daarmee op het goede spoor te zitten. Uiteindelijk zou hij hiermee misschien zelfs de daders van het voor zijn dochter fatale ongeluk kunnen opsporen. Hoe dieper hij graaft, hoe moeilijker wordt voor Bretnik om waan en werkelijkheid uit elkaar te houden.

Met : Aaron Eckhart, Tommy Lee Jones, Katheryn Winnick, Heather Graham


Geen opmerkingen:

Back to Black - Sam Taylor-Johnson

Back to Black op IMDb (6,7)   Back to Black op Moviemeter (2,80) Ik houd erg van biopics (vooral omdat ze doorgaans zijn gebaseerd op een kr...