zaterdag, mei 13, 2023

Nine - Rob Marshall

Nine op IMDb (5,8)
 Nine op Moviemeter (2,55)

Als ik al iemand anders had willen zijn in dit leven, dan is dat misschien wel Daniel-Day Lewis. M.i. de beste acteur van zijn tijd, een charismatische man met een vleugje mysterie om zich heen. Het verbaast me daarom dat ik van het bestaan van deze filmtitel helemaal niets af wist. Of misschien ook weer niet, want als ik vooraf geweten had dat dit een halve musical betreft, dan had ik m misschien nooit op "play" gezet. Hoe dan ook, nu wel gezien: DDL altijd +1 en je krijgt er hier nog eens gratis een dikke sterrencast bij.

We gaan naar Cinecitta, de filmstudio's in Rome. Filmregisseur Guido Contini (in mijn ogen behoorlijk gemodelleerd naar grootmeester Fellini) worstelt met zijn nieuwe productie. Hij wordt vereerd als de grootste regisseur van zijn tijd, maar zijn laatste twee titels deden het niet goed. Contini lijdt aan ideeënarmoede, hij weet niet meer wat hij nog kan doen om een goed verhaal te vertellen. De persconferenties komen er aan, de wonderschone actrices zijn al gecontracteerd, de crew staat te wachten op orders. Maar die komen niet, Contini heeft simpelweg nog geen script. 

Hij is moe, voelt zich ziek en slaat continu op de vlucht. Op de vlucht voor zijn team, maar zeer zeker ook voor zijn vrouw, die hem terecht verwijt dat hij affaires met zijn hoofdrolspeelsters heeft (en vooral: dat hij die aanhoudt). De prachtige Carla probeert hem met dramatisch gedrag te verleiden voor hem te kiezen, zijn steractrice Claudia Jensen ondergaat spottend zijn toenaderingen maar hapt nimmer toe. Contini zit aan alle kanten klem, terwijl de producenten nu toch echt actie verwachten van hun duurbetaalde regisseur.

Met : Daniel Day-Lewis, Marion Cotillard, Penelope Cruz, Nicole Kidman , Judi Dench, Sophia Loren, Kate Hudson , Fergie

FIN - song : Kate Hudson - Cinema Italiano

Geen opmerkingen:

There's always hope - Tim Lewiston

There's always hope op IMDb (5,0)   There's always hope op Moviemeter (1,88) Gewoon een zoetsappig filmpje, maar dat kon deze kijker...