zaterdag, mei 13, 2023

The Invitation - Jessica M. Thompson

The Invitation op IMDb (5,3)
 The Invitation op Moviemeter (2,55)

De zaal staat nog steeds met stip op 1 bij mij. Daarna de programmering op de 4 filmzenders waarop ik me abonneerde, vervolgens de films die op publieke zenders worden vertoond. En pas helemaal aan het eind de films van de streamingsdiensten. Daarin zit doorgaans te weinig voor mij vernieuwend aanbod in, maar zo eens in de zoveel tijd probeer ik er een te kijken. Gisteren dus deze. Beetje jammer.

De jonge Evie houdt in New York met allerlei baantjes haar tobberige bestaan net aan op peil. Ze droomt van andere tijden en verre plekken, hoopvol vult ze een gekregen DNA-test in: wie weet wat ze leert over haar afkomst. Ze is dan ook aangenaam verrast als ze een Britse jongeman ontmoet die beweert familie van haar te zijn, haar family ties raken aan oude Britse adel. Hij nodigt haar uit voor een op handen zijnde bruiloft in Engeland, zodat ze leden van haar verre familie kan ontmoeten.

Het blijkt inderdaad een kasteeltje te zijn waar ze in Engeland belandt. De kasteelheer is een charmante meneer die overdreven geïnteresseerd blijkt in de jonge Evelyn (haar naam moet natuurlijk versjiekt). Er gebeuren rare dingen op het kasteel, Evie vertrouwt het niks. Maar die aandacht van die knappe graaf de Ville (snapt u?) , die vind ze wel bijzonder. Langzaam maar zeker trapt ze in de valstrik die voor haar gezet blijkt.

Met : Nathalie Emmanuel, Thomas Doherty, Hugh Skinner, Alana Boden, Stephanie Corneliussen

FIN - song : Cruel Youth- Mr. Badman

Geen opmerkingen:

C'e ancora domani (aka There is still tomorrow) - Paola Cortellesi

C'e ancora domani op IMDb (7,8)   C'e ancora domani op Moviemeter (3,67) Een schoonheid van een film. Verhaal is sterk. Beelden zijn...