zaterdag, juni 03, 2023

X - Ti West

X op IMDb (6,6)
 X op Moviemeter (3,07)

Dat het aan mij ligt dat ik niks met slasherfilms kan, blijkt duidelijk uit het feit dat de publieke waardering duidelijk anders is: een 6,6 op IMDb en een 3,07 op Moviemeter voor een film van vorig jaar : heel veel films halen die ruime voldoende niet. En als ik het mocht zeggen..

Het Amerika van 1979. Een jonge groep mensen rijdt opgewekt in de richting van een afgelegen boerderij, die ze hebben gehuurd om een film op te gaan nemen. En niet zomaar een film, nee, het moet porno worden want dat is het grote verdienmodel voor eenvoudige starters op de moviemarkt. 

De eigenaar van het pand hebben ze echter niks verteld van hun bedoelingen, dat zou alleen maar problemen op kunnen leveren. Ze beginnen dapper: de regisseur en zijn vriendinnetje die een ster moet gaan worden, de ervaren blootactrice die haar nieuwe hunk-partner inwerkt, de cameraman en diens vriendinnetje die geacht wordt alleen de apparatuur te dragen. 

Het gaat een dagje goed maar dan komt toch de eigenaar zich bemoeien: hij vermoedt dat er dingen gebeuren die niet geheel christelijk zijn. Plots komt daar ook nog zijn griezelige vrouw te voorschijn, een wankel mens maar blijkbaar wel met enige ervaring op het amoureuze vlak. En waarom staan overal tv-dominees op de schermen te blaten? Voeg daar aan toe dat in de idyllische vijver naast de boerderij krokodillen huizen en u snapt dat deze horno (of is het porror) bloederig gaat aflopen. Een afvalrace begint. 

Met : Mia Goth, Jenna Ortega, Brittany Snow, Kid Cudi, Martin Henderson

FIN - song : Robert Palmer - Bad case of loving you (doctor doctor)

Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...