zaterdag, juni 24, 2023

Effacer l'historique (aka Delete History) - Benoit Delépine/ Gustave Kervern

Effacer l'historique op IMDb (5,8)
 Effacer l'historique op Moviemeter (3,00)

Blijkbaar zat ik in een filmniche te grutten deze week want ook deze film gaat over de slechte kanten van internet. En ook hier poogt men dat met niet geheel geslaagde humor over te brengen. Feit was dat ik deze film een stuk beter kon hebben dan de hieronder beschreven titel. Matig Frans is nog altijd veel beter dan slecht Amerikaans, zo moet ik het maar zien. 

De drie hoofdpersonen die we in deze film volgen, hebben elk op hun eigen manier last van dreigend gevaar vanuit het internet. Aanvankelijk proberen ze het elk op hun eigen manier op te lossen, maar ze merken dat praten helpt en dat ze elkaar aan ideeën en motivatie kunnen helpen. 

De zonderlinge Marie tobt met de opvoeding van haar zoontje én met haar eigen volwassen liefdesleven. Ze stort zich daarbij op bijzondere ontmoetingen , waarbij ze het op een gegeven moment oploopt: de jonge knapperd die ze in de kroeg opdeed, heeft hun seksuele belevenissen gefilmd en dreigt het op internet te zetten als Marie niet snel 10.000 euro betaalt. Waar haalt ze het vandaan?

Haar goede vriend Bertrand is boos op de schoolgenootjes van zijn dochter. Die hebben een filmpje op internet gezet waarin het meisje gepest wordt en voor joker wordt gezet. Bertrand zint op wraak.

Hun vriendin Christine tenslotte lijkt wat stabieler in het leven te staan maar heeft moeite haar  eigen taxibedrijfje te laten groeien. Steeds maar weer wordt ze slachtoffer van slechte recensies, die ene ster die meermaals gegeven wordt, houdt nieuwe klanten bij haar weg. 

Gedrieën zoeken ze naar een manier om de socialmedia-reuzen aan te spreken op de gevaren van hun product. 

Met : Blanche Gardin, Denis Podalydès , Corinne Masiero

FIN - song : Daniel Johnston - Space Ducks theme song

Geen opmerkingen:

Challengers - Luca Guadagnino

Challengers op IMDb (7,8)   Challengers op Moviemeter (3,80) Gelijk maar meegepakt op première avond, terwijl ik mezelf niet heel goed ingel...