zaterdag, juni 10, 2023

Le fils de Jean (aka A Kid) - Philippe Lioret

Le fils de Jean op IMDb (7,3)
 Le fils de Jean op Moviemeter (3,19)

Fijne kleine film, een sociaal drama op de vierkante meter (alhoewel de film tegelijkertijd over afstand gaat). Een tijdje terug van Canvas geplukt, waar de vrijdag- en zaterdagavondfilms soms juweeltjes bevatten.

Matthieu, een gescheiden man van midden 30, krijgt een bijzonder telefoonbericht. Er zou voor hem een pakketje klaarliggen in Canada, dat aan de beller is overhandigd door zijn vader. Matthieu heeft zijn vader nooit gezien, wist eigenlijk niet meer dat ie nog leefde en had na het overlijden van zijn moeder geaccepteerd dat ie het geheim nooit zou ontrafelen. 

Hij meldt zijn ex en vooral zijn zoon dat hij voor een begrafenis naar Canada moet en dus dit weekend niet zijn zoon op kan vangen. Uiteraard belooft hij een cadeau mee te nemen en hij belooft de volgende keer echt bij de judowedstrijd van zoonlief te zijn.

Eenmaal in Quebec, Canada wordt hij opgevangen door Pierre, de beste vriend van zijn vermiste vader. Vader Jean blijkt bij het vissen op een meer verdwenen te zijn en nog niet gevonden, hetgeen het verdelen van zijn erfenis bemoeilijkt. Pierre draagt Matthieu op niet te onthullen wie hij is, vooral niet aan de zoons van de overleden Jean. Ze gaan met zijn vieren op zoek naar het lichaam, Matthieu leert op een wel heel vreemde manier zijn familie kennen. Hij voelt zich niet goed thuis bij de twee ruwe mannen en kiest voorlopig voor de beschutting van het gezin van de kalme maar stugge Pierre. 

Met; Pierre Deladonchamps, Gabriel Arcand, Catherine de Léan, Marie-Thérèse Fortin

FIN - song : White Knight Instrumental - Love, love, love

Geen opmerkingen:

Challengers - Luca Guadagnino

Challengers op IMDb (7,8)   Challengers op Moviemeter (3,80) Gelijk maar meegepakt op première avond, terwijl ik mezelf niet heel goed ingel...