woensdag, juni 14, 2023

The Messenger - Oren Moverman

The Messenger op IMDb (7,1)
 The Messenger op Moviemeter (3,39)

Oorlogsfilm, maar dan de andere kant van de oorlog. Over thuisfront, over naweeën en trauma's. Wat mij betreft een sterke film, hetgeen vooral komt door sterk spel van Ben Foster, Woody Harrelson én Samantha Morton. Indringend geheel derhalve.

Foster speelt sergeant William Montgomery, een bijna afgezwaaide soldaat die gewond geraakt is in een van de laatste oorlogen die de VS voerde. Omdat hij nog een paar maanden te gaan heeft tijdens zijn draft, maar nog niet voldoende hersteld is om weer naar het front te worden gezonden, krijgt hij een speciale opdracht. Hij wordt gekoppeld aan de cynische kapitein Tony Stone, een verbitterde veteraan. Samen worden ze op pad gestuurd om verdrietige boodschappen over te brengen aan de familieleden van gesneuvelde soldaten. 

Montgomery wordt gedrild door Stone, op een strenge en welhaast onpersoonlijke manier. Hij kijkt met een scheef oog naar deze man die louter nog scepsis aan het leven lijkt toe te voegen. De afstandelijke en gortdroge manier van doodsberichten melden stuit Montgomery tegen de borst. Als hij dan ook begint empathie te tonen bij de slachtoffers valt Stone woedend naar hem uit. 
Het lijkt nog een lange weg die de twee te gaan hebben, maar toch groeit er ook enige welwillendheid tussen de twee. Vaderlijk probeert Stone zijn compagnon te behoeden wanneer hij gevoelens begint te ontwikkelen voor de weduwe van een overleden soldaat. 

Met : Ben Foster, Woody Harrelson, Samantha Morton, Steve Buscemi , Jena Malone


Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...