woensdag, juni 14, 2023

Allelujah - Richard Eyre

Allelujah op IMDb (5,9)

Allelujah op Moviemeter (2,25)
 

Grote filmhit in de UK, deze, maar wij liepen naar buiten met het idee dat hier meer in had gezeten. Een heerlijke cast die een zowel vrolijke als zwaarmoedige film aankondigde, maar het kwam allemaal niet honderd procent uit de verf. Goede bedoelingen volop, dat wel. 

Het Elisabeth-ziekenhuis (in de volksmond "The Beth" genaamd) heeft al diverse afdelingen moeten sluiten wegens geldgebrek, alleen de geriatrische afdeling draait nog op volle bezetting. Nu de Tory-regering heeft aangekondigd ook daarbij naar rendementen te gaan kijken, komt het ziekenhuis in actie. Men wil een promotiefilm maken met berichtgeving over de dagelijkse gang van zaken, vol met testimonials van de grijze groep cliënten. 

Dokter Valentine blijft blijmoedig zijn werk doen en laat zich daarbij inspireren door de onvermoeibare directrice Sister Gilpin. Samen proberen ze de bewoners tevreden te stellen en zo goed mogelijk door hun waarschijnlijk laatste dagen heen te helpen. Plotseling komt daar Colin Colman op de proppen, zoon van patiënt Joe Colman, maar vooral consultant van de bezuinigende minister van Volksgezondheid. Zijn aanvankelijke scepsis over ziekenhuiszorg verandert langzaam als hij ziet hoe het personeel met zijn vader omgaat. Hij gaat zijn baas dan ook iets anders adviseren. 

De film slaat aan het eind totaal om, er komen een aantal aspecten in die ik nog steeds niet geheel kan plaatsen. Maar dat moet je zelf maar gaan ervaren.

Met : Judi DenchJennifer Saunders , Russell Tovey, Bally Gill , Derek Jacobi , David Bradley



Geen opmerkingen:

Challengers - Luca Guadagnino

Challengers op IMDb (7,8)   Challengers op Moviemeter (3,80) Gelijk maar meegepakt op première avond, terwijl ik niet heel goed ingelezen ha...