zaterdag, juni 24, 2023

Dark web : Cicada 3301 - Alan Ritchson

Dark Web Cicada 3301 op IMDb (5,0)
 Dark Web Cicada 3301 op Moviemeter (2,64)

De korte synopsis lokte me deze film binnen. Het gegeven dat er in de diepe krochten van het internet machinaties aan de gang zijn die het daglicht niet kunnen verdragen (en waaraan veel geld verdiend wordt), is interessant genoeg om een keer te aanschouwen hoe het wellicht werkt. Tip: kijk dan niet deze film, want dit is een aan alle kanten mislukte film: slecht acteerwerk, weinig diepgang richting het onderwerp en een mislukte poging er af en toe wat humor in te gooien. 

Connor leeft een matig succesvol bestaan. Hij is barkeeper maar verdient er te weinig mee om de rekeningen en schulden van te betalen. Wel is hij erg vaardig op het internet, hij hackt vrolijk om zich heen. Niet zo verwonderlijk dus dat hij via het internet wraak neemt op een vervelende barklant. Hij maakt hem zijn bitcoins afhandig en ziet een wat zonniger financiële toekomst voor zich. Net voor het afsluiten van zijn hack wordt hij echter getriggerd door een game-achtige oproep op de gekraakte computer. Zijn gulzigheid gaat hem zijn toekomst kosten.

Op de laptop van die man staat namelijk een oproep aan kundige hackers om alle codes en vragen van her Cicade 3301-systeem te kraken. Voor hen die dat lukt, ligt een gouden toekomst klaar. Dat dit niet zuiver kan zijn, voelen wij wel op onze klompen aan maar Connor trapt er dapper in. Gevolg: politie op zijn nek, hij krijgt de keuze tussen gevangenschap of het darkweb-syndicaat te helpen ontmantelen. Prisoner's dilemma natuurlijk, maar Connor kiest het laatste. Samen met een nonchalante bibliothecaresse en een bevriende hoogleraar beginnen ze aan de ontleding van de gegevens.

Met : Jack Kesy, Conor Leslie, Ron Funches, Alan Ritchson

FIN - song : Huxley Ware/ Dexter French - Bygones

Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...