zondag, juni 25, 2023

Night at the museum: Battle of the Smithsonian - Shawn Levy

Night at the museum: Battle of the Smithsonian op IMDb (6,0)
 Night at the Museum:Battle of the Smithsonian op Moviemeter (2,81)

Dat paste wel goed gisteravond. Ik had me voorgenomen dit weekend zo weinig mogelijk klappen uit te voeren omdat er een volle werk- en reisweek aan zit te komen. Derhalve gister een niets-aan-de-hand film aangeklikt. Ik kan er niet veel bezwaren tegen inbrengen: je weet wat je gaat krijgen, je hoeft nergens je verwachtingen bij te stellen. 

Larry Daley is - na zijn nachtelijke museumavontuur- de zakenwereld ingestapt en begint daarin aardige successen te boeken. Als hij echter hoort dat in zijn oude Natuurhistorisch Museum de nodige veranderingen worden aangekondigd, gaat hij toch nog een keer kijken. Tot zijn schrik ziet hij dat al zijn oude vrienden in kratten zijn ingepakt omdat ze gaan worden verhuisd naar het Smithsonian Museum in Washington. Nou ja, naar de kélder van dat museum eigenlijk, om voor de eeuwigheid stof te gaan lopen vangen. 

Net als vorige keer brengt Daley de museumstukken tot leven, hij belooft ze daarbij te behoeden voor hun nieuwe bestaan. Met zijn zoon als coördinator op het basiskamp weet hij de kelders van het Smithsonian te bereiken alwaar hij al snel de tablet van Amenrah weet te vinden. Echter: hij is zich dan nog niet bewust van de gevaren : Kahmunrah, de gevaarlijke broer van Amenrah, aast ook op de tablet, waarmee hij zijn oude legers uit het dodenrijk wil opwekken om wereldmacht te bereiken. Daarvoor heeft hij een aantal slechte machthebbers uit het verleden (Napoleon, Ivan de Verschrikkelijke en Al Capone) tot leven gewekt om later onderling de macht mee te kunnen verdelen. 

Daley moet dus de strijd aan met duistere krachten maar krijgt gelukkig hulp van Amelia Earhart, die hem helpt bij zijn pogingen de tablet (en daarmee zijn oude museumvrienden) in veiligheid te brengen.

Met : Ben Stiller, Amy Adams, Owen Wilson, Hank Azaria, Robin Williams, Steve Coogan

FIN - song : Earth, Wind & Fire- Let's groove

Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...