maandag, september 25, 2023

De belofte van Pisa (aka Promise of Pisa) - Norbert ter Hall

De belofte van Pisa op IMDb (6,7)
 De belofte van Pisa op Moviemeter (2,90)

Gek genoeg had ik deze veel slechter verwacht dan ik m uiteindelijk vond. Doorgaans zijn dit soort romkoms te flauw, te glad, te voorspelbaar. Dat had ik bij deze minder. Niet heel goed, maar wel goed genoeg. 

Samir (vanaf nu Sam genaamd) kijkt op tegen zijn stoere broer Mo en diens uitbundige vriend. Die twee zetten Amsterdam-Noord op stelten door de politie uit te dagen, kruimeldiefje te spelen. Dat is allemaal nog tot daar aan toe, maar uiteindelijk gaan de twee zelfs verder door een gewapende overval te plegen. Sam heeft kort daarvoor zijn broer al moeten beloven niet dit pad op te gaan: niet voor sjieke kleding en dure spullen, nee: jij gaat een opleiding doen, jij moet slagen in deze maatschappij.

Ze weten Sam op een dure opleiding in Amsterdam-Zuid geplaatst te krijgen: aan zijn muzikale kwaliteiten ligt het niet, maar hij moet wennen aan de strenge regelgeving op dit schier klassieke opleidingsinstituut. Sam rebelleert maar weet net voldoende aansluiting te vinden, oa bij de vriendelijke doch onzekere IJsbrand en vooral bij de bevallige Annelies. 

Terwijl zijn broer wordt veroordeeld door een verlink-actie van zijn parner-in-crime, probeert Sam zich staande te houden tussen al die verschillende werelden: zijn ouders, zijn afkomst, zijn buurt en oude vrienden maar ook die van zijn nieuwe leven. Andere gezinnen, ander welvaartsniveau, andere normen en waarden. Sam worstelt, Sam (be)studeert.

Met : Shahine El Hamus, Olivia Lonsdale, Mahfoud Mokkadem,. Thor Braun, Yorick van Wageningen



FIN - song : Jayh, Sjaak, Shine, Olivia - Ik wil jou

Geen opmerkingen:

Mother's instinct - Benoit Delhomme

Mother's instinct op IMDb (6,5)   Mother's instinct op Moviemeter (nog geen ratings) Eerder deze maand zag ik de trailer van deze fi...