maandag, september 11, 2023

Killing Bono - Nick Hamm

Killing Bono op IMDb (6,3)
Niet al te beste, maar desondanks best vermakelijke komedie over een jaloerse muzikant die de wereldvermaarde Paul Hewson, beter bekend als Bono Vox, iets wil aandoen. 

Daar ziet het aanvankelijk helemaal niet naar uit. De broertjes Neil en Ivan McCormick willen graag net als hun vriendjes van The Hype een bandje oprichten. Als de ambitieuze zanger Paul van the Hype aan Neil vraagt om zijn broer auditie bij the Hype te laten doen, knapt er iets in Neil die de vakkundigheid van Ivan voor zichzelf wil houden. Zonder zijn broer in te lichten gaat Neil verwoed door met het proberen een fatsoenlijk team om zich heen te formeren en daarmee de concurrentie aan te gaan met Paul die inmiddels zowel zijn eigen naam als die van de band heeft veranderd: Paul werd Bono, The Hype werd U2. 
Ze gaan als een speer, ze gaan de wereld rond. U2 dan he, Neil blijft maar leuren bij pluggers en platenmaatschappijen, het komt maar moeizaam van de grond. Net als er een en ander lijkt te lukken, wordt Ivan door een journalist op de hoogte gebracht van het arrogante gedrag van zijn broer. Hij voelt zich verraden en breekt met Neil. Die dit geschil vervolgens geheel op het conto van Bono schrijft en stappen onderneemt om de ultieme wraak te nemen op zijn succesvolle jeugdvriend. 

FIN - song :Ed Kowalczyk- The great beyond

Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...