woensdag, september 13, 2023

Les Enfants des Autres (aka Other People's Children) - Rebecca Zlotowski

Les Enfants des Autres op IMDb (6,8)
 Les Enfants des Autres op Moviemeter (3,29)

Of ik nou gewoon verliefd op haar ben of dat ik haar simpelweg een goede actrice vind (of misschien wel allebei), ik weet het niet, maar feit is dat ik altijd met veel plezier naar (films met) de Belgisch-Franse Virginie Efira kijk. Ze speelt net zo makkelijk naturelle vrouwen als getroebleerde of bazige types: mimiek én fysiek blijken steeds sterke wapens om de kijker te overtuigen. 

Het maakt dat een relatief eenvoudig verhaaltje als "Les Enfants des Autres" toch een prettige kijkervaring oplevert. Door het sterke spel van Efira loop je het gehele pad mee dat haar karakter Rachel Friedmann in deze film aflegt, tot en met het alleszeggende eindshot aan toe. 

Rachel- onderwijzeres op een middelbare school- leert op gitaarles Ali, een gescheiden vader, kennen. Iets drinken na de les, van het een komt het ander. De seks is goed, de gesprekken indringend maar toch voelt ze zich niet volledig geaccepteerd in het leven van Ali. Hij is afhoudend in het contact leggen tussen Rachel en zijn prachtige dochter Leila. Het meisje stelt indringende vragen waarom Rachel er toch steeds is als zij wakker wordt, waarom Rachel haar steeds van judo moet ophalen.

Rachel verbijt de pijn en stort zich met overgave op de zorg voor dit innemende meisje. Met succes, er ontstaat een innige band. Hierdoor groeit bij Rachel het besef dat ze zelf op een leeftijd begint te komen dat ze moet kiezen of ze zélf ook nog kinderen wil. Zij acht de tijd rijp, maar weet niet of de nog niet heel stabiele relatie wel voldoende zekerheid biedt voor een gelukkige kindertijd (nog los van het feit dat het ook medisch nog maar eens moet lukken). 

Rachel zorgt vol begrip voor iedereen om haar heen: haar leerlingen, haar onverwacht zwangere zus, haar partner Ali en haar stiefdochter Leila en zelfs Ali's ex. Iedereen kan rekenen op de warmte van Rachel, maar niemand ziet de innerlijke storm die bij haar woedt.

Met : Virginie Efira, Roschdy Zem, Chiara Mastroianni

FIN - song :Georges Moustaki- Les eaux de Mars

Geen opmerkingen:

Mother's instinct - Benoit Delhomme

Mother's instinct op IMDb (6,5)   Mother's instinct op Moviemeter (nog geen ratings) Eerder deze maand zag ik de trailer van deze fi...