maandag, december 17, 2018

The Book of Henry- Colin Trevorrow

The Book of Henry op IMDb (6,6)
Zoete film met een licht serieuze ondertoon, ergens tussen jeugd- en familiefilm in.

Henry is een hoogbegaafde jongen die zijn ietwat slordige moeder tot veel meer dan steun is. Ondanks zijn jeugdige leeftijd runt hij min of meer het gezin: hij doet de boekhouding voor zijn moeder , ondertussen allerlei slimme manieren uitvindend om het gezin, moeder's baan en meer van die dagelijkse beslommeringen draaiende te houden.
Tussen al zijn leeswerk door werpt Henry zich op als beschermeling voor zijn buurmeisje/klasgenootje Christina. Aan alles is te zien dat het meisje door haar stiefvader mishandeld of wellicht zelfs misbruikt wordt. Henry speelt detective, maar wordt als jong knulletje niet geloofd wanneer hij aangiftes doet.
Henry wordt ziek, plotsklaps. Een tumor verhindert hem zijn denkwerk te blijven toepassen, maar hij zal zorgen dat hij de boel goed achterlaat. Radeloos is zijn moeder wanneer hij overlijdt, maar ze vindt troost in het dagboek dat ze van hem vindt. Daarin heeft Henry niet alleen tekeningen en ontwerpen opgenomen, maar ook een heel plan van aanpak om het kleine buurmeisje te redden.
Moeder aarzelt, twijfelt of het hier niet om de fantasieën van een kind gaat , maar uiteindelijk slaat ze om: de buurman kan zijn borst natmaken.

Met : Naomi Watts, Jaeden Lieberher, Dean Norris. Jacob Tremblay

Geen opmerkingen: